su 24.7.- la 30.7.2016Mallusjoen Takinkääntöviikko polkaistaan jälleen käyntiin 24.7.2016. Mallusjoen seuratalon lauteille nousee jo 24. kerran hienoja artisteja. Oluen ja hapankaali-bratwurst -annosten voimalla jaksaa musiikkia kuunnella viikon jokaisena päivänä sunnuntaista lauantaihin. Pääsymaksua tilaisuuksiin ei ole, mutta nälän yllättäessä myynnissä on mm. bratwurstia hapankaalilla tai ilman, vohveleita, karamellia ja tietysti tummaa sekä vaaleaa olutta ja muita virvokkeita. Soittajan hattuunkin saa rahaa laittaa, jos ja kun siltä tuntuu. Varaa siis kuitenkin käteistä mukaan ja laita navigaattoriin osoite Seuratalontie 37, Mallusjoki -  Nähdään takinkääntöviikolla!

p.s. Istumapaikat täyttyvät saapumisjärjestyksessä - tule ajoissa paikalle.

Ohjelma 2016:    Tulosta ohjelma  tästä: takki-2016-3.pdf
Takinkääntöviikko myös facebookissa

Kävijän (Funk production) kokemuksia ja kuvia 2013 Takinkääntöviikosta tästä (facebook)

Linkkejä blogiin, jossa takinkääntöviikosta juttua:

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2016/07/kaksitusinaa-takinkaantoa

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2015/07/mallusjoen-takinkaantoviikko

---

---


Historiaa:  Tervetuloa Mallusjoen takinkääntöviikolle


Takinkääntoviikko järjestetään aina noin sadan kyläläisen ja nuorisoseuralaisen talkoovoimin heinä-elokuun vaihteessa Mallusjoen nuorisoseurantalolla ja se kestää kokonaisen viikon.  Nyt järjestettävä Takinkääntöviikko on jo 24. kerta.

Viikko syntyi 1992 pienen näytelmäporukan tarpeesta saada joskus vaihtelua arjen aherrukseen ja luvallisesti heittäytyä vapaalle tuopin ääreen hyvän musiikin pariin. Viikon alkuperäisiä puuhahenkilöitä olivat mm. Sirkku ”Siku” ja Kyösti ”Kössi” Kyrö sekä Maija Viljanen.


Joka ilta klo 18-24 kaikille kynnelle kykeneville lapsesta vaariin tarjotaan teemallisia musiikki-iltoja tyyliin: Chydenius-ilta, yli 100-vuotias torvisoittokunta, Avanti-ilta, Etno-ilta, hengellinen ilta, jazz-ilta, blues-ilta, lasten ilta, yhteislauluilta jne.


Tämä  musiikillinen kulttuuriviikko on toiminut pro bono -tyyyliin eli pelkkä huhu intiimistä maalaistunnelmasta on houkutellut nimekkäitäkin, pääasiassa suomalaisia esiintyjiä Mallusjoelle. Monelle aloittelevalle kokoonpanollekin, niin paikalliselle kuin ulkopaikkakuntalaisellekin, Takinkääntöviikon lava on ollut hyvä harjoitus- ja ponnahduslauta.

Jo pelkästään nimekkäiden esiintyjien lista on reilut viisikymmentä, yhteensä eri kokoonpanoja Mallusjoella on vieraillut reilusti yli 150. Nimekkäistä esiintyjistä mainittakoon mm. Jussi Raittinen, Anneli Saaristo, Kaj, Kalle ja Jussi Chydenius, Lauluyhtye Rajaton, Pauli Hanhiniemi, Maarit ja Sami Hurmerinta, Veli-Matti Järvenpää, Jarno Kuusisto, Santtu Rouvali, Sami Saari, M.A. Numminen, Susanna Haavisto, Marjatta Leppänen, Jaakko Salo, Dave Lindholm, The Raggars, Capitol Beat, Lahti Big Band, Kai Hyttinen, Pepe Ahlqvist, Olavi Uusivirta, Marjorie ja Pelle Miljoona.


Matalan kynnyksen tapahtumaksi tämän tekee tapahtuman maksuttomuus kuulijalle - maksaa saa, jos esiintyjä kuuntelijan mielestä maksun ansaitsee. Pääsymaksuja ei ole ja musiikkia tarjotaan joka makuun -  rautalankamusiikista bluesin ja jazzin kautta klassiseen ja rockista kelttiläisen musiikin, torvisoiton ja kansanmusiikin kautta marimban ja harmonikan soittoon. Nuorisoseurantalon ylläpitäminen vaatii kuitenkin varoja ja niitä yritetään kartuttaa mm. bratwurstin, makkaran ja hapankaalin myynnillä. Vuonna 2011 lanseerattiin Keudan valmistama juhlaolut Sarvi.


Musiikkitarjonta on aina tasokasta - toisin kuin ehkä maalaiskylän tarjonnasta voisi kuvitella. Vuosien tarjonta on avartanut mallusjokelaista sielunmaisemaa, joka siis ei ole paskaa, kuten taannoisessa huonon kirjallisuuden palkinnon saaneen Mallusjokelainen sielunmaisema -nimisen novellin otsikossa vihjataan.

---

Hei, sinä paikallinen tai mökkiläinen!

Kioskiin, tiskin taakse tai järjestysmieheksi ilmoittautuminen -Innokkaita talkoolaisia tarvitaan taas sankoin joukoin!!

Kaikille illoille tarvitaan vielä paljon talkooporukkaa auttamaan järjestelyissä ja tunnelman luomisessa. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita auttamaan. Takinkääntöviikko 2016 pidetään 24.7-30.7.2016 eikä rennon ja tunnelmallisen kylän (ja koko Suomen) yhteisen kesäjuhlan toteuttaminen onnistu ilman reipasta talkooporukkaa. Siispä kaikki ”vanhat” sekä uudet talkoolaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan joukkoon Mallusjoen takinkääntöviikon talkooporukkaan, jotta saadaan mahtavat kinkerit aikaiseksi. Mukaan tarvitaan kaikkia.

RAKENNUSTALKOOT pidetään to 21.7.2016 klo 18. Kaikki paikalle, hop hop!


KIOSKIIN

Takinkäännön kioskiin tarvitaan innokkaita 10-17-vuotiaita myyjiä.

Ilmoittaudu Herlevin Jonnalle, puh. 0400-239073


TISKIN TAAKSE

Tule mukaan töihin ”tiskin taakse”, jos olet yli 18-vuotias. Jos et ole aikaisemmin ollut mukana, tule rohkeasti hommiin ”hanaan” tai keittiöön. Toivottavasti kunkin illan perusjoukko on mukana myös tänä vuonna. Ilmoittaudu heti suoraan iltojen vastuuhenkilöille (nimet alla) tai Annille (anni.kivinen@mallusjoki.fi, p. 040-8247272):


Vastuuhenkilöt 2016

su 24.7. Niina Martelin 040-5762579 niina.martelin@mallusjoki.fi

ma 25.7. Johanna Kaplin-Mäkelä 0400-707900

ti 26.7. Jorma Niklander 041-4453801 jorma.niklander@phnet.fi

ke 27.7. Aleksis Kyrö 050-5879146 aatu@makelantila.com

to 28.7. Pekka Katajarinne 040-7170796 pekka.katajarinne@gmail.com

pe 29.7. Anni Kivinen 040-8247272 anni.kivinen@mallusjoki.fi

la 30.7. Juho Kyrö 0400-435735 juho.kyro@gmail.com


JÄRJESTYKSENVALVOJAKSI

Järjestyksenvalvojiksi tarvitaan tänäkin vuonna reilusti henkilöitä, joilla tulee olla järjestyksenvalvojakortti. Ilmoittaudu mukaan sinulle sopivana yhtenä tai useampana iltana, on sinulla järjestyksenvalvojakortti tai ei - myös liikenteenohjaajia tarvitaan. Lisätiedot ja yhteydenotot puhelimitse Jormalle 041-4453801 tai jorma.niklander@phnet.fi


PURKUTALKOOT pidetään sunnuntaina 31.7.


Tule rohkeasti mukaan tekemään legendaarisesta Takinkääntöviikosta legendaarinen.

 
24. Takinkääntöviikko

MALLUSJOKI

Hei, sinä paikallinen tai mökkiläinen! Kioskiin, tiskin taakse tai järjestysmieheksi  innokkaita talkoolaisia tarvitaan vielä sankoin joukoin!  Lue lisää sivun alareunasta.