MALLUSJOKI

TAKINKÄÄNTÖVIIKKO su 24.7.- la 30.7.2016

Musiikintäyteinen olutjuhla joka päivä klo 18-24. Vapaa pääsy. Käteisellä olutta siideriä, hapankaalia jne.


Tervetuloa!


Tulosta ohjelma  tästä: takki-2016-3.pdf


Hei, sinä paikallinen tai mökkiläinen! Kioskiin, tiskin taakse tai järjestysmieheksi  innokkaita talkoolaisia tarvitaan vielä! Lue lisää Takinkääntöviikko-sivun alareunasta tästä.


--

JÄLKI-ISTUNTO -Veistosnäyttely 18.6.-31.8.2016 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.

Mallusjoen vanha koulu ei hiljene kesäksi. Kuun ensimmäisessä ryhmänäyttelyssä veistokset levittäytyvät osaksi puutarhaa. Näyttelyssä on mukana 12 taiteilijaa ja kuusi materiaalia.


Näyttelyn jälkeen voi nauttia tarjoilusta kesäkahvilassa ja tutustua myymälä-galleriaan. Veistosnäyttely, galleria ja kahvila ovat avoinna viikonloppuisin koko kesän ajan.

 

Virpi Kanto, Sami Karhusaari, Marjo Kilgast, Tapani Kokko, Olli Larjo, Jukka Lehtinen, Elisa Lientola, Aba Luostarinen, Auli Rautiainen, Joakim Sederholm, Jaakko Vasko ja Jari Vesterinen.


Lähde: Keramiikkakeskus Kuu 2016
----

ENNAKKOTIETO: Vanhempaintoimikunta suunnittelee avoimien ovien päivää uudelle koululle keväällä

---


LÄHDE TEATTERIRETKELLE KOM-TEATTERIIN LA 19.3.!

Bussi starttaa Mallusjoen seuratalolta la 19.3. klo 13. Linja-autokyydin tarjoaa kyläjohtokunta, joten matka on kaikille maksuton.

”Pasi was here” - näytös alkaa klo 15 (kesto n. 2,5 h) ja sen jälkeen käymme vielä porukalla syömässä myöhemmin valittavassa ravintolassa. Takaisin Mallusjoella olemme arviolta klo 20-21 aikoihin.


Tervetuloa mukaan kaikki kulttuurin ja yhdessäolon ystävät!

Ilmoittautua voi numeroon 040-969 9027 tai mallusjoennuorisoseura@gmail.com sekä Facebookissa.


Teatterilipun hinta on 22 € ja ilmoittautumiset tulee tehdä pe 26.2. mennessä. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä, joten älä aikaile!


Järjestäjinä Mallusjoen kyläjohtokunta ja Mallusjoen nuorisoseura


---

HATHAJOOGA ALKAA MALLUSJOELLA SU 21.2. ALKAEN!

Hathajooga on kehonharjoituksen joogaa, joka mm. treenaa fyysistä kehoa ja kohottaa yleiskuntoa, edistää kehon joustavuutta, tasapainoa ja voimaa, tukee mielen tasapainoa ja rentoutumista.


Sinun ei tarvitse tietää tai osata joogasta mitään etukäteen. Aloitamme pehmeästi ja rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Ota mukaasi rennot vaatteet ja joogamatto.


Ensimmäinen kerta on sunnuntaina 21.2. klo 16-17.30 Mallusjoen seuratalolla. Kevään aikana tapaamme 15 kertaa kerran viikossa 31.5. asti.


Hinta 10 €/kerta tai vaihtoehtoisesti voit ostaa kymmenen kerran kortin hintaan 90 €. Ilmoittautumiset 040-969 9027 tai mallusjoennuorisoseura@gmail.com sekä Facebookissa.


Vetäjänä toimii kokonaisvaltaiseksi Hathajoogan ohjaajaksi opiskeleva Teija Paajanen. Harrastuksen järjestää Mallusjoen nuorisoseura.


---

11.1.2016 Järvikunnan uuden koulun kenttä on jäädytetty. Luistelemassa voi käydä kouluajan ulkopuolella. ! Aikuisten ja nuorten jääpallo kokoontuu torstaisin ja sunnuntaisin klo 18-21. 


---


---

VIIHDEKUORO PERINKONUJEN 30-VUOTISKONSERTTI Orimattilan Jymylinnassa osoitteessa Urheilutie 9 tarjoaa viihteellistä musiikkia rakkauden koko elämänkirjosta. Liput 15 €, lapset alle 16 v 5 € ovelta tai Peliparkista. Hintaan sisältyy kakkukahvit. Arvontaa. Kuorossa Järvikuntalaisiakin.
---

SEURAKUNNAN JÄRJESTÄMÄ PÄIVÄKERHO 3-6- VUOTIAILLE kokoontuu jälleen maanantaisin klo 13.15-16 Leirikodilla osoitteessa Mallusjoentie 385. Kerho alkoi 13.8., mutta vapaita päiväkerhopaikkoja voi tiedustella lapsityönohjaajalta myös kerhovuoden aikana tai täyttää ilmoittautumislomakkeen srk:n kotisivulla tästä.


---

Lasinsulatuksen peruskurssi lauantaisin 5.9.-19.12. klo 13 - 16 Mallusjoen vanhalla koululla 

 

Kurssilla opetellaan lasinleikkauksen perusteet ja tehdään omia, uunissa sulatettuja ja taivutettuja lasitöitä. Omana tasolasityönä voi tehdä esimerkiksi lasikorun, pienen tarjoilulautasen tai ikkunakoristeen. Ensimmäisellä kerralla mm. harjoitellaan leikkaamista ja käydään läpi lasinsulatuksen mahdollisuuksia.

 

Kurssi sopii kaikentasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kaikkia tarvittavia työvälineitä voi lainata studiolta. Jos omistat lasiveitsen tai -pihdit, ne kannattaa toki ottaa mukaan. Kurssimaksu sisältää lasia leikkaamisen harjoitteluun ja uunin peruskäytön. Lisäksi sulatuslasia löytyy studiolta monissa väreissä ja sitä voi ostaa ohjaajalta.

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen. 180 € / 17 kertaa  tai  15 € / kerta

 

Ilmoittaudu ensimmäiselle kerralle viimeistään edellisenä  torstaina 7.9. tästä tai tekstiviestillä numeroon 044 277 9572.


---

Nuorisoseuran harrastukset alkavat 2.9. alkaen. Lue tarkemmat ajankohdat tästä

---

Keramiikan peruskurssi tiistaisin 25.8. - 15.12. klo 17:30 - 20:30  Mallusjoen vanhalla koululla 

Viikoittainen keramiikkakurssi, jolla käytetään erilaisia perustekniikoita ja työstetään vapaasti omia töitä. Kurssille voit osallistua niin usein tai satunnaisesti kuin haluat. Kurssilla voi valmistaa esimerkiksi erilaisia käyttöesineitä, koriste-esineitä ja veistoksia. Käsinrakennustekniikoiden lisäksi muun muassa dreijausta ja valamista voi opetella. Myös oman valumuotin valmistus on mahdollista. Kurssi sopii kaiken tasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kurssimaksuun sisältyy runsaasti materiaaleja sekä uunin peruskäyttö. Työvälineitä voi lainata studiolta.

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen sekä elokuun ajan myös keraamikko ja muotoilun opettaja Jari Vesterinen. 180 € / 17 kertaa  tai  15 € / kerta.

Ilmoittaudu viimeistään edellisenä sunnuntaina, jos olet tulossa kurssille tästä tai tekstiviestillä numeroon 044 277 9572.


---

Aineistot seuraavaan kylälehteen viimeistään 31.8. osoitteeseen mallusjokilehti@gmail.com

---

Su 30.8. klo 13 Syyskirkko Mallusjoen leirikodin Riihikirkossa. Srk

---

Su 16.8. klo 14 Mallusjärven ympäriajo: Kaj Chydeniuksen musiikkia traktorinlavalta.

Kiertoajelu lähtee klo 14 Karkkulasta osoitteesta Toimelantie 1. Muut pysäkit: Mallusniemen kartano, Jussi Viljasen piha Seuratalontien risteyksessä, Mallusjoen lepokoti ja n. klo 17 Tapani Kokon ja Virpi Kannon veistospuisto Könnöläntiellä.

---

La 1.8. Käpälämäen ryhmäperhepäiväkodin avoimien ovien päivä osoitteessa Karkkulantie 52.

---

Keraamikko- lasi- ja keramiikkayrittäjäpariskunta Jari Vesterinen ja Aba Luostarinen pitävät avoimet ovet Mallusjoen vanhalla koululla koko Takinkääntöviikon ajan joka päivä klo 12-16. Voit tutustua tuoreisiin kyläläisiin, heidän yritystoimintaansa, remontin etenemiseen ja miksei muistella vanhojakin.

---

TAKINKÄÄNTÖVIIKKO su 26.7.-la1.8.2015 joka päivä klo 18-24:


---

Su 12.7. klo 18 Kesäillan laulut Mallusjoen lepokodin rannassa. Srk

---

Su 5.7. Halmaan saunaseuran Mallusjärven ympärisaunoilu.

Lähtö klo 12 Mallusjoen vanhalta koululta. Reitin kiertosuunta myötäpäivään. Muita pysähdyspaikkoja ainakin Sammaliston linja-autopysäkki sekä Pankkiiri Kuperkeikan piha. Tervetuloa kaikki saunomaan ja tutustumaan saunan ystäviin.

---

4H:n lannoite- ja siemensäkkikeräys on päättynyt, mutta soita Jorma Niklanderille p. 041-4453801, jos vielä tuot lähipäivinä.  (19.6.2015)

---

Pe 19.6. Juhannusaattona seurakunnan yhteinen juhannusjuhla Mallusjoen leirikodilla osoitteessa Mallusjoentie 385 B klo 18. Kuljetus Orimattilan keskustasta seurakuntakodilta klo 17.30. Srk

---

SUUNNISTUSTA - Orimattilan iltarastit järvikunnan alueella seuraavasti:

15.6. Sammalisto, Anttosesta pohjoiseen

17.8. Karkkula Humiseva

31.8. Sammalisto, Terrikallio 

Lähtömahdollisuus 17-18.30. Paluu maaliin viimeistään klo 20. Kertamaksu 5 €/kerta. Eri ratavaihtoehtoja erikuntoisille ja -taitoisille suunnistajille. Viitoitukset perille. Tervetuloa mielenkiintoisen harrastuksen pariin! Lisätietoja myös lasten suunnistuskoulusta : www.rastivarsat.fi

---

PHJ:n vaarallisten jätteiden, metalliromun ja sähkölaitteiden keräys torstaina 11.6.2015 klo 17.30-18.00 Mallusjoella osoitteessa Seuratalontie 37.

Tule itse paikalle, jätteet on luovutettava henkilökohtaisesti. Vaaralisia jätteitä saa tuoda max 50 kg/ 50 l. Yli 200 l erille tilattava erillinen nouto p. 0106366031. Lisätietoja 3.6. Aluelehdestä. Neuvoja p. 03-8711766.

---

Orimattila laulaa ja soi -viikolla Orimattilan kehräämön piha-alueella (Pakaantie 1) järvikuntalaisia esiintyjiä seuraavina iltoina:

Ti 9.6. Perinkonut- viihdekuoro

Ke 10.6. Mallusjoen kansantanssijat, Orimattilan naiskuoro, lausunta Helena Eskonsalo

Ohjelma alkaa klo 19

---


---

Takinkääntöviikon (26.7.-1.8.2015) alustava ohjelma on julkaistu. Lue lisää sivulta Takinkääntöviikko.

--

Karkkulan seuratalolla La 6.6. klo 18 konsertti: Omenankukkien aikaan. Taru Nyman ja Tatu Sivonen esittävät Kaj Chydeniuksen lauluja säveltäjän itsensä säestämänä.

---

Tervetuloa kaikki lauantaina 9.5. klo 16 seuratalolle viettämään kevätjuhlaa eli JÄÄTELÖJUHLAA!!

Kaikille avoimessa juhlassa pääsee ihastelemaan nuorisoseuran ryhmien esityksiä. Estradille pääsevät mm. taitavat lasten sirkus- ja musiikkiliikuntaryhmät sekä omalla tavallaan taitava sekakuoro, jolla luvassa on maailman ensi-iltaesitys. Tarjolla on jäätelöbuffa (3€) ja pullakahvit. Varaa myös hieman rahaa mukaan arpajaisia varten. Tuotoilla tuetaan seuran lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Edellisten arpajaisten tuotoilla ostettiin mm. kaksi yksipyöräistä ja uusi sirkusmatto talolle. Tervetuloa mukaan!

---

MALLUSJOEN ”MATAMIEN” harrastetöiden näyttely 25.-26.4.2015 klo 12-17 Zonta-baarissa osoitteessa Halmaantie 113, Mallusjoki

Näytteillä kaikkea kaunista vuosien varrelta, mm. posliininmaalauksia, lasitöitä, mosaiikkia ym.

KAHVITARJOILU! 

---

Iltapäivätoimintaan hakeminen päättyy huhtikuun 30. päivä.

Orimattilan opetuspalvelut järjestävät 1 – 2 luokkalaisille iltapäivätoimintaa. Iltapäivätoiminta on perusopetusta täydentävää vapaaehtoista toimintaa, josta kaupunki perii maksun. Iltapäivätoiminnan ryhmässä tulee olla vähintään 8 oppilasta.

Keskustan lähikoulualueella ryhmässä tulee olla vähintään 10 oppilasta, jotta toiminta voidaan aloittaa. Iltapäivätoimintaa järjestetään arkikoulupäivinä ja toimintaan sitoudutaan koko lukuvuodeksi. Iltapäivätoimintaan hakeudutaan erikseen. Iltapäivätoimintaan haku on maalis- ja huhtikuun aikana. Hausta tiedotetaan tarkemmin suoraan huoltajille ja koulujen kautta. Hakuohjeet julkaistaan myös Orimattilan kaupungin kotisivuilla (www.orimattila.fi->Koulutus)----Kevään 2015 näytelmä ULKOKULLATTU pohjautuu seuratalon vintistä löytyneeseen 1-näytöksiseen ilveilyyn Ulkokullattu, jonka on kirjoittanut S.A. Rlo (Sakari Ruotsalo) vuonna 1925. Teoksen ohjaa ja tekstin muokkaa ohjaaja Wäinö Weckström.

Kaikki esitykset alkavat klo 19.00:

la 28.3.2015 klo 19.00 ENSI-ILTA Mallusjoen nuorisoseurantalo, Seuratalontie 37, Mallusjoki

ti 31.3. Mallusjoen nuorisoseurantalo

to 2.4. Lahden pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti

ti 7.4. Jymylinna, Urheilutie 9, Orimattila

to 9.4. Mallusjoen nuorisoseurantalo

Liput maksetaan käteisellä. 

---

MUISTELLAAN MENNEITÄ sunnuntaina  22.3. klo 17 Mallusjoen seuratalolla

Löytyykö sinulta vanhoja kuvia esim. kylältä, seuratalolta tai kenties koulultakin? Otappa kuvat mukaan ja tule seuratalolle su 23.3. klo 17. Tutkitaan kuvia yhdessä ja koitetaan porukalla tunnistaa henkilöitä ja paikkoja. Samalla kuvat voidaan skannata ja siirtää koneelle. Kotisivuille on tarkoitus tehdä vanhojen kuvien näyttely.
Voit tulla paikan päälle myös ilman kuvia tutustumaan kotikyläsi tai synnyinpaikkasi historiaan. Nähdään!

---

Kalastusosakaskunnan kokous sunnuntaina 22.3. klo 15-17 Mallusjoen seuratalolla.

---

Viihdekuoro Perinkonut ja Rautalammilainen naiskuoro Cantilena järjestävät yhteiskonsertin:

”RINNAKKAIN”

la 14.3.2015 klo 16 Orimattilan Jymylinnassa (Urheilutie 13) Säestäjänä maankuulu Jari Puhakka. Lipun hintoihin 15 €/ aikuinen ja 5 €/ lapset alle 15 v. sisältyy kahvit kahvikakulla. Arvontaa. Mukana myös laulajia Järvikunnasta.

---

ORIMATTILAN SEURAKUNNAN KINKERIT

Orimattilan seurakunnan kinkereitä pidetään tänä vuonna seuraavasti:

su 1.3. klo 15 Mallusjoki Mallusjoen Lepokoti, Mallusjoentie 347

to 12.3. klo 18 Ruha, Marja-Liisa ja Heikki Potinkara, Hakapellontie 84

su 15.3. klo 18 Karkkula-Sammalisto, Humiseva, Karkkulantie 34

TERRINIEMEN KINKERIT su 15.2. klo 18 Mervi ja Erkki Majaniemellä osoitteessa Pukkilantie 777. Paikalla Orimattilan seurakunnasta Hannu Rantala ja Lari Kettunen.

---

KOKO TAPAHTUMA PERUTTU SÄÄTILAN VUOKSI!!! : 

Koko perheen TALVITAPAHTUMA järjestetään tänä vuonna Lepokodin rannassa (Mallusjoentie 349) la 7.3. klo 14-17.

Luvassa mm. rekiajelua, poniratsastusta, noutajakoiranäytös, mäenlaskua, kisailua ja lasten hiihtokilpailut (ennakkoilmoittautuminen). Puffetista grillimakkaraa, kahvia, mehua ja pullaa huokein hinnoin. TERVETULOA!JÄRVIKUNNAN HIIHTOKILPAILUT lapsille la 7.3.2015 klo 15 Lepokodin rannassa talvitapahtuman yhteydessä

Sarjat:

v. 2011 ja nuoremmat

v. 2009-2010

v. 2007-2008

v. 2005-2006

v. 2003-2004

Kaikille avoimet hiihtokilpailut sopivan lyhyin hiihtomatkoin kelivarauksella.

Sarjojen kolmelle ensimmäiselle mitalit ja kaikki osallistujat

palkitaan. Hiihtäjien toivotaan saapuvan paikalle klo 14.30 mennessä

numerolappujen jakoa varten.

ILMOITTAUTUMINEN ENNAKKOON 28.2.2015 mennessä fb:n kautta,

040-9699027 tai mallusjoennuorisoseura@gmail.com

Ps. Ajanottajia ja lähettäjiä tarvitaan, joten ilmoittautukaa aikuiset mukaan reippaasti!


---


Mallusjoen facebook- ryhmän sivuille pääset

---


---

LUISTINRATA ON JÄÄDYTETTY KARKKULAN KOULUN KENTÄLLE. Ennakkotiedoista poiketen ja naisten jumpan takia jääpalloa pelataan sunnuntaisin ja torstaisin klo 18-20. Aikuiset ja nuoret sopii kentälle.

HIIHTOLADUT KUNNOSTETAAN LÄHIPÄIVINÄ. 15.1.2015


---HARRASTUSTOIMINTA ALKAA TAAS

Lue lisää tästä---

SYYSKIRKKO MALLUSJOEN LEIRIKODILLA Sunnuntaina 31.8. klo 13.

Anna-Mari Rintaniemi, Lari Kettunen. Kirkon jälkeen kirkkokahvit leirikodilla.

Järj. Orimattilan seurakunta


------

TAKINKÄÄNTÖVIIKON OHJELMA ON VAHVISTETTU:


Lisätiedot ja tulostettavat versiot sivulta Takinkääntöviikko tai tästä.

---


MASSEY FERGUSON -orkesteri suorittaa perinteisen MALLUSJÄRVEN YMPÄRIAJON musisoiden la 23.8. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Lue lisää viime vuoden konsertista tästä.

---


TAKINKÄÄNTÖVIIKOLLE TARVITAAN TAAS TALKOOLAISIA - ilman reipasta talkooporukkaa yhteinen kesäjuhla ei onnistu. Lisätietoja sivulta Takinkääntöviikko tästä

---


Kaj Chydeniuksen, Taru Nymanin ja Jussi Chydeniuksen konsertti Karkkulan seuratalolla to 26.6. klo 18. Liput 10€/hlö.

---


Lannoite -ja siemensäkkikeräys 2.-28.6.2014 Mallusjoen seuratalolla osoitteessa Seuratalontie 37. Lisätiedot Jorma Niklander p. 041-445 3801 ja uusimmasta kylälehdestä.


---

SIRKUS SAAPUU KYLÄÄN! TOISELLA LEIRILLÄ VIELÄ TILAA!

Kesällä Mallusjoella pidetään SIRKUSLEIRI seuratalolla & pihaan pystytettävässä isossa sirkusteltassa 7-12-vuotiaille lapsille heti juhannuksen jälkeen 1. leiri 23.-26.6. ja 2. leiri 30.6.-3.7.2014! Hinta 90 € sisältää 4 päivän opetuksen, välineet, yhden lämpimän ruoan päivässä ja vakuutuksen. Ilmoittautumiset p. 040-824 7272/ Anni Kivinen tai mallusjoennuorisoseura@gmail.com  Järjestää Mallusjoen nuorisoseura ry.


---

PHJ:n Vaarallisten jätteiden, metalliromun ja sähkölaitteiden keräysautot Mallusjoen seuratalolla to 12.6. klo 17.30-18.00.

Vaarallisia jätteitä vastaanotetaan maksutta pieni määrä (50kg/50 l). Isoille yli 200 l öljyerille voi tilata noudon p. 010 636 6070.

Metaliromun keräysautoon voi tuoda maksutta isot ja pienet metallijätteet.

UUTTA! Mukana nyt myös sähkölaiteauto, joka vastaanottaa maksutta kaikenkokoiset sähkölaitteet.

Tule ajoissa paikalle! Jätteet on itse luovutettava kuljettajalle.

---

Kyläkioskilla tulossa:

LASTENJUHLA lauantaina 7.6.2014 klo 15. Ohjelmassa mm. Lastenbändi, kasvomaalausta, muurinpohjalettuja. Paikka: Mallusjoen Mato Ja Makkara, Mallusjoentie 216.

---

JÄRVIKUNNAN KOULUJEN YHTEINEN KEVÄTJUHLA Mallusjoen seuratalolla maanantaina 26.5.2014 klo 18.

------

Orimattilan rastivarsojen ILTASUUNNISTUKSET Järvikunnan alueella:

Ma 26.5. Salusjärvi, Itä,  opastukset tieltä nro 164.

Ma 16.6. Sammalisto Tuhkuri, opastukset tieltä 164.

Ma 30.6. Salusjärvi, Makasiininkorpi, opastukset tieltä 164.

Ma 28.7. Sammalisto, Anttola, opastukset tieltä 164

Ma 1.9. Sammalisto, Terrikallio, opastukset tieltä 164


Ajo reiteille opastettu. Lähtömahdollisuus klo 17-18.30. Paluu viimeistään klo 20. Kolme eri ratamahdollisuutta - sopii siis kaikille lapsista vaariin.

Lisätietoja www. orimattilaniltarastit.fi


---

JALKAPALLOA aikuisille ja aikuisenkokoisille nuorille sunnuntaisin klo 18 jälkeen Selventien urheilukentällä. Peliä syntyy jos porukkaa ilmaantuu paikalle. Osoite: Noin Selventie 100.

---

LENTOPALLOA aikuisille tiistaisin 20.5.2014 klo 18.30 alkaen. Paikka täsmentyy myöhemmin. Järj. Nuorisoseura. Tiedustelut Arttu Munukka p. 0400-919 017

---

Orimattilan srk:n KEVÄTKIRKKO Mallusjoella Leirikodin riihikirkossa  sunnuntaina 18.5.2014 klo 13:00. Kirkkokahvit leirikodilla.

Järvikunnan piirineuvosto.

---

MELONNAN  PERUSKURSSI MALLUSJÄRVELLÄ

Meloja ry järjestää melontakurssin Lepokodin 12.-14.5. ma-ke klo 17.30-20. Opi melomaan koulutettujen ohjaajien Hannu Varpion ja Ulla Laineen seurassa turvallisesti ja hauskasti. Hinta 75 € ja alle 18 v. 25 €  sisältäen kajakin ja melontavarusteiden vuokrat, kurssitodistuksen ja opaskirjan. Alle 18 v. huoltajan seurassa tai kirjallisella suostumuksella. Ilmoittautuminen  Hannu Varpio p. 040-550 6879, hannu@varpio.fi

Lisätietoja www.meloja.fi

1. kokoontuminen ma 12.5. Mallusjoen Lepokodin rannasta osoitteessa Mallusjoentie 349.

---

JÄÄTELÖJUHLA eli JÄRVIKUNNAN KEVÄTJUHLA Mallusjoen seuratalolla lauantaina 10.5.2014 klo 16 alkaen.

Tule kanssamme juhlimaan uuden koulun rakentamista yhdessä! Esiintymässä mm. pienten harrasteryhmä Tempoa tenaviin, lasten sirkusryhmä, kansantanssijat, Kultainen harmonikka Jarno Kuusisto solistin Sanna Kemppaisen kanssa, Pelimannit ja Miesvoimistelijat. Arpajaiset, kakkukahvit, lapsille jäätelöbaari 2 €, Puffetti.

Tervetuloa Järvikunnan asukkaat ja kaikki alueen asioista kiinnostuneet!

---

Huhtikuun KYLÄLEHTI on postitettu 515 talouteen. Painatuksessa on kuitenkin ilmennyt puutteita ja jotkut ovat saaneet pelkän mainossivun. Lehden voi lukea näiltä sivuilta täältä tai hakea Kyläkioskilta uuden täydellisen version. Pahoittelen vaivannäköä. Painaja

---

Perinkonut- viihdekuoron viihteellinen kevätkonsertti

LAULUNI AIHEET

Orimattilan vesitornin juurella Jymylinnassa sunnuntaina 13.4.2014 klo 16 alkaen.

Johtaa Jarkko Kiiski, säestää Matti Hussi ja Jari ”Heinä” Nieminen. Mukana laulamassa myös  järvikuntalaisia. Liput 15 €/ 5 € alle 15 v. Kahvitus kuuluu lipun hintaan. Arpajaiset. TERVETULOA!

---

Mallusjoen näyttämö esittää Väinö weckströmin ohjauksessa:


Esitykset:

Pe 11.4. klo 19.00     ENSI-ILTA, Mallusjoen seuratalo, Seuratalontie 37

Ti 15.4. klo 19.00     Mallusjoen seuratalo

Ke 16.4.klo 19.00     Mallusjoen seuratalo

To 24.4. klo 19.00    Jymylinna, Orimattila

La 26.4. klo 19.00    Mallusjoen seuratalo

Liput 10 €. Ei perheen pienemmille.

Yhteistyössä: Wellamo-opisto, Markkinointi- ja mainostoimisto Adpro Oy, Vainion Teurastamo


---

Argentiinalaisen TANGOn ja CHA CHAn alkeiskurssi  sunnuntaisin 6.4., 13.4, 27.4. ja 4.5. klo 14-16 Mallusjoen seuratalolla. Opettajana Lazarus Amvrosiadis. Ilmoittautumiset paikan päällä tai etukäteen p. 050-309 8259 tai mallusjoennuorisoseura@gmail.com Hinta 5 €/ kerta.

Tervetuloa rohkeasti tanssimaan!


---

Mallusjoen Mato ja Makkara -kyläkioski on auki ti 1.4. alkaen.


---

Järvikunnan Jakokunnan ja yhteisen vesialueen osakaskunnan VUOSIKOKOUKSET su 30.3.2014 Mallusjoen seuratalolla.Yhteisen vesialueen osakaskunta klo 15.00; käsitellään vuosikokousasiat. Jakokunnan kokous noin klo 16.00 alkaen; käsitellään vuosikokousasiat.  Tilaisuuksien aikana mahdollisuus ostaa kalastusmerkkejä. Pöytäkirjat ovat nähtävänä Petri Mäkelällä 1.4-14.4.

---

Ruhan kinkerit Montosella torstaina 27.3.2014 klo 18. Osoite Murrontie 29.

---

Karkkula-Sammaliston kinkerit Riitta ja Markku Viljasella torstaina 20.3.2014 klo 18. Osoite: Könnöläntie 74.

---

Mallusjoen Nuorisoseura ry:n KEVÄTKOKOUS Seuratalolla ke 19.3. klo 18.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

---

Koko perheen

TALVITAPAHTUMA

Mallusjoen koululla su 16.3.2014 klo 14-17.

Ohjelmassa mm. poniratsastusta, temppurata, kisailua. tarjolla kahvia, mehua pullaa, Ongintaa 1 € ja Grillimakkara 2 €. TERVETULOA!

Järj. Mallusjoen kyläjohtokunta ja Mallusjoen Nuorisoseura ry

---

Mallusjoen kinkerit Oili ja Jorma Simolalla torstaina 13.3. klo 18. Osoite Selventie 31.

---

UUTINEN 18.2.2014: Mallusjärven seutu saa kyläkoulunsa Mallusjoentien varteen

Lue lisää yle.fi-sivuilta tästä ja tästä . Lehtijuttu Ilta Sanomissa 8.5. tästä.

---

Ekaluokkalaisten ilmoittautuminen kouluun alkoi 20.1. Perinteinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 5.2.2014 klo 15-18, jolloin ilmoittaudutaan omalla lähikoululla. Ilmoittautua voi myös Wilma-järjestelmän kautta.

---

Vuoden kyläläinen on julkistettu. Lue lisää sivulta Kyläjohtokunta.

---

2014  ^

---

Järvikunnan koulujen yhteinen joulujuhla Mallusjoen seuratalolla  tiistaina 10.12. klo 18.

---

Järvikunnan kauneimmat joululaulut Mallusjoen leirikodilla torstaina 12.12. klo 18.

Kauneimmat joululaulut Mallusjoen lepokodilla keskiviikkona 4.12. klo 14.

Järj. Orimattilan seurakunta

---

KENESTÄ VUODEN KYLÄLÄINEN?

Kuka on ollut avulias tai auttavainen tai mielestäsi tehnyt kylän eteen enemmän kuin muut ja jäänyt huomiotta. Käy ehdottamassa vuoden kyläläistä kioskilla! Laatikkoon voi jättää ehdotuksensa nimettömänä tai nimellisenä. Vuoden kyläläinen julkaistaan la 30.11. kylän joulujuhlassa.

-----

Nuorisoseuran järjestämät yhteiset pikkujoulut

La 30.11. klo 18 Mallusjoen seuratalolla. Tarjolla joulupuuroa ja rusinasoppaa. Ohjelmassa mm. lasten musiikkiliikunta- ja sirkusryhmien esityksiä sekä teatteria Mallusjoen Näyttämön voimin. Paikalle saapuu myös joulupukki (konttiin voi tuoda nimettyjä lahjoja)!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA KAIKENIKÄISET JÄRVIKUNNAN ASUKKAAT!

---

Mallusjoen hirvijuhlat SEURATALOLLA 16.11.2013 KLO 19

Tervetuloa kyläläiset, maanvuokraajat ja naapuriseurojen edustajat

Mallusjoen metsästysseura

--

Mallusjoen Nuorisoseura ry:n järjestämät harrastukset starttaavat 1.9. Lue lisää tästä.


SIRKUSTA Mallusjoen seuratalolla keskiviikkoisin 11.9. alkaen

klo 17.30-18.15 Naperosirkus, 2008-2010 syntyneille aikuisen seurassa

klo 18.15.-19.15 Kengurut, 2005-2007 syntyneet

klo 19.15-20.15 Leijonat, 2001-2004 syntyneet

Akrobatiaa, jonglöörausta, tasapainoilua jne.


45 €/ lukukausi (seuran jäsenille), muille + 15 €/ vuosi. Opettajana Johanna Kohonen p. 040-750 5328.


---

Punk-musiikin vestivaali Mallusjoen Mato ja Makkara -kioskilla osoitteessa Mallusjoentie 216 lauantaina 17.8. klo 15-22.

Vestivaalien taiteellinen johtaja Larri Länkkäri/ Tapani Kokko.

---

Orimattilan seurakunnan perhekerho kokoontuu taas torstaisin 15.8. alkaen klo 9-11 Mallusjoen leirikodilla. Lisätietoja täältä tai www.orimattilanseurakunta.fi

---

Wellamo-opiston harrastuksiin ilmoittautuminen alkaa tiistaina 13.8.2013 klo 10.30

Lisätietoja tästä ja www.wellamo-opisto.fi

---

Koulutyö käynnistyy maanantaina 12.8. 

---

Takinkääntöviikon purkutalkoot pidetään sunnuntaina 4.8.2013 klo 17 alkaen.

---

Tuotantosakki toivoo taas runsasta ilmoittautumista Mallusjoen takinkääntöviikon talkooporukkaan, jotta saadaan mahtavat kinkerit aikaiseksi. Mukaan tarvitaan kaikkia. Lisätietoja tästä linkistä.

HUOM! RAKENNUSTALKOOT pidetään to 25.7. klo 18.

Kaikki paikalle, hop hop!


---

Lahden sirkuskoulun opiskelijat esittävät:


Sirkus-esityksen " RUOKATAUKO"

Kyrön Siirin ja Aatun maneesissa Mäkelän tilalla osoitteessa Sammalistontie 301


ke 24.7 klo 18

to 25.7 klo 18

pe 26.7 ko 18

la 27.7 klo 14

su 28.7 klo14


Esitys kestää n. 45 minuuttia. Liput 5 euroa. Tervetuloa!


---

Sunnuntaina 14.7. klo 18 Kesäillan laulut Mallusjoen lepokodin rannassa. Järj. orimattilan srk.

---

Tiistaina 2.7.2013 klo 9.30-17 Järvikunnan taiteilijoiden Virpi Kanto-Kokon ja Tytti Götschin lasten kuvataidekurssi Järvikunnan 1.-6. -luokkalaisille Sammalistossa Lehtimäentie 21:dessä.

Työskentelyä rennossa ilmapiirissä kynillä, väreillä, savella ja kipsillä. Osallistumismaksu 10 euroa sis. opetuksen, tarvikkeet, ruoan ja välipalan. 

Kurssista jaetaan tiedotteet myös koululaisten reppuihin 31.05.2013. Ilmoittautuminen juhannukseen mennessä Virpille p. 040-725 3994. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

---

Perjantaina 21.6.2013 klo 18 Orimattilan seurakunnan yhteinen juhannusjuhla Mallusjoen leirikodilla os. Mallusjoentie 385 B. Linja-autokuljetus Orimattilan keskustasta seurakuntakodilta klo 17.30.

---

Orimattilan rastivarsojen iltasuunnistukset Järvikunnan alueella:

Ma 3.6. Sammalisto Opastukset Levannontieltä, tie nro 164.

Ma 10.6. Sammalisto

Ma 17.6. Mallusjoki

Ma 1.7. Salusjärvi, Makasiininkorpi

ma 29.7. Sammalisto, Anttola

ma 2.9. Sammalisto, Terrikallio

Ajo reiteille opastettu. Lähtömahdollisuus klo 17-18.30. Paluu viimeistään klo 20. Kolme eri ratamahdollisuutta - sopii siis kaikille lapsista vaariin.

Lisätietoja www. orimattilaniltarastit.fi

---

Kylälehti ilmestyy viikolla 24 tai 25

---

Mallusjoen seuratalon siivoustalkoot tostaina 13.6. klo 17 alkaen

Laitellaan taloa juhlakuntoon takinkääntöä ja muita talon varauksia ajatellen. Hommat eivät ole raskaat ja sitä keveämmäksi ne muuttuvat, mitä useampi tekijä on paikalla. Tule, tee päivän hyvä työ ja koe olevasi osa yhteisöä!

P.S. Uusille asukkaille on tässä loistava tutustua porukkaan ;)

---

Ongelmajätekeräys (P-HJ) Mallusjoella keskiviikkona 12.6. klo 17.30-18.00 Mallusjoen seuratalolla osoitteessa Seurantalontie 37

Vaarallisia jätteitä alle 50 kg tai 50 litraa ilmaiseksi.  Huom! öljyt otetaan vastaan vain kanistereissa. Tynnyreille maksuton nouto p. 010 636 6070.  Ei sähkölaitteita, lääkkeitä tai kestopuuta. Oltava itse luovuttamassa. Lisätietoja mm. 22.5. Aluelehdestä.

---

Keskiviikkona 12.6. Mallusjoen kansantanssijat ja Mallusjoen Hitaat miesvoimistelijat kapuavat Orimattila laulaa ja soi tapahtuman lavalle klo 19 Orimattilan Kehräämöllä.

---

Torstaina 6. kesäkuuta merkittäväksi kesätapahtumaksi noussut pienoiskonserttien sarja Mallusjärven ympäriajo järjestetään jo 8. kerran

Tapahtuma starttaa Karkkulan seuratalolta klo 17, Toimelantie 19.

Muut pysähdyspaikat: Mallusniemen kartano, Karkkulantie 521 (noin) 

Mato ja makkara  -kioski, Mallusjoentie 216

Mallusjoen lepokoti, Mallusjoentie 349 sekä

Kanto-Kokon veistospuisto Sammalistossa Lehtimäentie 21.


Iloisesti traktorinlavalta musisoivan seurueen perässä seuraa autojen ja polkupyörien utelias letka. Ideoijina ovat olleet Taru Nyman (laulu) ja Tapani Kokko (rummut). Muita esiintyjiä ovat Kaj Chydenius (sävellys ja piano), Aatu Kyrö (klarinetti), Taito Hoffren (tuuba), Kalle Chydenius (basso) sekä Mikael Saari (laulu). Massey Fergusonin kuskina tutusti Kössi Kyrö. Tapahtuma on ilmainen. Tervetuloa kiertämään koko rundi!

---

4H -nuorten muovisten lannoite- ja siemensäkkien 38. keräys 3. - 26. kesäkuuta Mallusjoen Seuratalolla osoitteessa Seuratalontie 37

Keräykseen kelpaavat Yaran lannoitesäkit ja niiden lavahuout, Agrimarketin, Tilasiemenen, Raisio-Agron ja Peltosiemenen suursäkit.

---

Koulujen todistustenjakopäivä 1.6.2013. Koulujen kesäloma alkaa.

Muista tuoreita ylioppilaita!

---

Orimattilan koulujen kevätkirkkopäivä 31.5.2013 koulupäivän aikana.

---

Karkkulan koulun luokkaretkipäivä Helsinkiin torstaina 30.5.2013 klo 8.45-20.00.

---

Järvikunnan koulujen yhteinen kevätjuhla Mallusjoen seuratalolla tiistaina 28.5. klo 18.00.

---

Kalastusluvista Mallusjärveen

voi kysyä Mallusjoen Mato ja Makkara -kioskin aukioloaikana Maarit Saariselta p. 0400-950798 tai Orimattilasta Pertti Katajalta sopimuksen mukaan p. 040-531 6490.

--

Meloja ry:n Melonnan peruskurssi 20.-22.5. Mallusjärvellä klo 17.30-21. Melatekniikat, turvallisuus, ym. Kajakit ja varustevuokrat kuuluu hintaan. Tied. p. 040-550 6879, hannu@varpio.fi Lisätietoja www.meloja.fi

---

Orimattilan srk:n Kevätkirkko Leirikodin riihikirkossa Mallusjoella sunnuntaina 19.5.2013 klo 13:00. Hannu Rantala ja Lari Kettunen. Kirkkokahvit leirikodilla. Järvikunnan piirineuvosto.

---

Orimattilan kyläkoulujen (=tiimikoulut) väliset urheilukilpailut Orimattilan urheilukentällä perjantaina 17.5. klo 9.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan!

  ---

Kuvia Talvitapahtumasta sivulla Tapahtumat

---

Tuore kylälehti nyt luettavissa sivulla Kylälehti.

---

! Vielä ehdit teatteriin - viimeinen näytös perjantaina 19.4.2013!

Huom! Kahvila avoinna ennen esitystä. TERVETULOA!


---

Jakokunnan kokous su 25.3. klo 16:00 Mallusjoen seuratalolla.

---

Kalastusosakaskunnan kokous su 25.3. klo 15:00 Mallusjoen Seuratalolla.

---


---

Talvitapahtuman Mallusjoen koululla sunnuntaina 3.3. klo 10-13.

Ohjelmassa mm. mäenlaskua, mönkijäajelua, poniratsastusta, kisailua, makkaranpaistoa nuotiolla (mukaan omat makkarat ja tikut) ongintaa, eläimiä paikalla. Tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. 

Tervetuloa koko joukolla mukaan!

Järj. Mallusjoen tuore kyläjohtokunta ja nuorisoseura

---

Muistattehan, että Kyläkioski avoinna myös talviaikaan:

Aukioloajat 1.10.2012 alkaen

ti-to, su klo 12-19

pe-la klo 12-21

---

Kotiseurakunta tiedottaa:

KINKEREITÄ

Alkuvuosi merkitsee seurakunnassa kinkeriaikaa. Orimattilan emäseurakunnassa on monet kinkerit. Hyviä perinteitä kannattaa vaalia. Kinkeritalojen ovet ovat auki kaikille tulijoille. Tule rohkeasti mukaan, vaikka et talonväkeä tuntisikaan. Rippikoululaisille mahdollisuus saada korttiin merkintä kotikulmilla. Tervetuloa! Mallusjoen kulmilla kinkereitä järjestävät:


Mallusjoki su 17.3. klo 14-16

Kirsi-Maria ja Antero Kauppila

Kiialantie 19


Karkkula-Sammalisto to 14.3. klo 18-20

Anni ja Jere Kivinen

Sammalistontie 180 A


Terriniemi ke 13.3. klo 13.30-15.30

Pikku-Herkkumäki

Pukkilantie 575


Ruha su 17.2. klo 14-16

Tuula ja Veikko Karjalainen

Pukkilantie 1287

--

Kouluun ja esikouluun ilmoittautuminen on ajankohtaista. Mallusjoen koulun ekaluokalle ilmoittaudutaan tiistaina 6. helmikuuta joko käymällä koululla tai soittamalla koululle p. 050 549 7738. Kuperkeikan esikouluun ilmoittaudutaan helmikuun loppuun mennessä. Ilmoittautua voi sähköisesti kaupungin kotisivuilla tai hakea lomakkeen päiväkodilta. Mallusjoen koulun iltapäiväkerhoon 1.-2.- luokkalaisille saat hakuohjeet kouluun ilmoittautumisen yhteydessä.

---

Hiihtoladut alkavat olla valmiita. Ks. latukartta sivulta Harrastuksia. Huom! Ladut on tehty nimenomaan hiihtäjille. Kävely tapahtukoon muualla, kiitos. 

---

Seuraava kylälehti ilmestyy helmikuussa

Aineisto lehteen tulee toimittaa päätoimittajalle 15.1.2013 mennessä osoitteeseen mallusjokilehti@gmail.com tai kylälehden siniseen postilaatikkoon Seuratalontien risteyksen laatikkorivissä.

--

Kyläjohtokuntiin valitaan uusia jäseniä

(6 varsinaista ja kuusi varajäsentä) vuoden 2013 alussa. Mieti oletko halukas virkistämään kyläsi toimintaa tai haluatko vaikuttaa esim. kouluasiassa ja tarjoudu ehdolle. Voit ottaa yhteyttä suoraan kyläjohtokuntaan tai tulla paikalle ensi vuoden alussa järjestettävään kyläkokoukseen.


Uusi kyläjohtokunta valitaan kaikille avoimessa KYLÄKOKOUKSESSA su 13.1.2013 klo 15 Mallusjoen seuratalolla.

Kokouksen aloittaa Lahden tiede- ja yrityspuiston toteuttama ORMYLA -valokuituverkko-suunnitelmahanke, jonka tavoitteena on ollut suunnitella kattava ja nopea tietoliikenneverkko niille alueille, joilla sitä ei vielä ole.  Hankkeesta on tehty postitse kysely Orimattilan, Myrskylän ja Lapinjärven alueelle ja mm. sen tuloksia kyläläisille selventää suunnittelija Reijo Korhonen.

Tervetuloa kuulemaan ja vaikuttamaan!

---

Luistinradat valmistuvat luistelukuntoon näinä päivinä, mikäli pakkanen jatkuu. Karkkulan kentälle pääsee luistelemaan jo ke 9.1. alkaen. Mallusjoen kenttä on vielä hieman vaiheessa, mutta sielläkin voi jo yrittää luistella. Huom! Aikuiset pelaavat Karkkulan kentällä jääpalloa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 18-21.

---

Nuorisoseuran harrastukset jatkuvat 7.1.2013 alkavalla viikolla.

---

2013  ^

---

Mallusjoen Nuorisoseuran 110 v – juhlailtamat Tapaninpäivänä ke 26.12. klo 18.30 Mallusjoen seuratalolla.

Ohjelmassa: täytekakkukahvit, tervetulosanat, Mallusjoen kyläpelimannit, Mallusjoen kansantanssijat, Suomen nurisoseurojen liiton pääsihteerin tervehdys, hidasta miesvoimistelua, Kuvaelma Karhunkaataja, tanssit. Tanssin aikana puffetti.  Liput 5€/3€.

Sydämellisesti tervetuloa!

P.S. Ilmoitukset jaettu myös järvikunnan lapsille reppujakeluna.


---

Koululaisten viimeinen koulupäivä ennen lomaa. Välitodistusten jako.

---

Mallusjoen ja Karkkulan koulujen yhteinen joulujuhla ti 18.12. klo 18 Mallusjoen seuratalolla.

---

Kauneimmat joululaulut

Mallusjoen leirikodilla to 13.12. klo 18. Tervetuloa!

Järj. Orimattilan srk.

---

Mallusjoen koulun ja Päiväkoti Kuperkeikan yhteinen itsenäisyyspäiväjuhla 5.12. Mallusjoen seuratalolla.

---

Kylän yhteiset pikkujoulut

su 2.12. klo 15 Mallusjoen seuratalolla.

Ohjelmaa lapsille ja tarjoiluna glögiä, mehua & torttuja! Paikalle saapuu myös joulupukki (konttiin voi tuoda nimettyjä lahjoja)!

---

Mallusjoen Mahtava Marraskuu - tapahtumia:

Kierrätys-/kirpparipäivä

la 24.11. klo 9-15 Mallusjoen seuratalolla.

”Tuo tullessais, vie männessäis” - Tule myymään, ostamaan ja vaihtamaan! Ei pöytämaksua! Buffetti! Tiedustelut Anni Kivinen 040-8247272


Mallusjoen metsästysseuran hirvipeijaiset

la 17.11. klo 19 Mallusjoen seuratalolla.

Tervetuloa maanvuokraajat ja kyläläiset!


Elävää kuvaa etsimässä - elokuvanäytös

ke 14.11. klo 18 Mallusjoen seuratalolla.

Welcome to Finland – lyhytelokuvakavalkadi. Vapaa pääsy & buffetti (yhteistyössä Mallusjoen Mato ja Makkara). Järjestäjinä Orimattilan kirjasto ja Mallusjoen Nuorisoseura


Kekri-juhla

su 4.11. klo 17-19.30 Mallusjoen seuratalolla.

Syksyinen kyläjuhla kaikille kyläläisille ja erityisesti uusille asukkaille! Tervetuloa tutustumaan toimintaan, palveluihin, järjestöihin, kylähulluihin ja naapureihin! Tarjoilua ja ohjelmaa! Jos sinulla on palveluita tarjottavana, voit mainostaa tai tuoda materiaalia!

---

Kunnallisvaaliäänestys

Su 28.10.2012 Mallusjoen koululla klo 9-20.

---

Kylälehteä työstetään parhaillaan ja se ilmestynee vkolla 42. Ilmestynyt jo sivulla Kylälehti!

Lehdessä lienee vielä tilaa vaikkapa vaaliasioille. Ks. lisää Kylälehti - sivulta tai kysy suoraan päätoimittajalta: mallusjokilehti@gmail.com

---

Syksyn harrastustoiminta Mallusjoella on alkanut. Kaikille löytyy jotakin. Ks. linkistä Harrastuksia yllä.

Esim. Koulun kuntojumppaan mahtuu vielä!

---

Koulut alkavat tiistaina 14.8.2012 klo 9.

Koulumatkaan oikeutetut oppilaat pääsevät normaaleilla kyydeillä kouluun, matkaliput jaetaan ensimmäisenä koulupäivänä.

---

Mallusjoen Takinkääntöviikko su 29.7.- la 4.8. joka ilta klo 18-24. Tarjolla taas musiikkia joka makuun sekä mm. bratwurstia hapankaalilla ja juotavaa hanasta tai pullosta. Lue lisää sivulta ’Takinkääntöviikko’.

Ohjelma sellaisena kuin se tällä hetkellä on (txt) tästä.

---

Mallusjärven ympäriajo - musiikkikiertue starttaa la 28.7. klo 15 Karkkulan nuorisoseurantalolta, jatkaa Mallusniemen kartanolle, josta edelleen Pukkilantietä Mallusjoen kyläkioskille ja siitä Lepokodille, kunnes päättyy Sammalistoon Virpi Kannon ja Tapani Kokon veistospuistoon Könnöläntien poikkitielle.

Ilmaista musiikkia tarjoavat Taru Nyman, Tiina Pitkänen sekä Kaj Chydenius  + Massey Ferguson -yhtye. Tule yleisöksi pysäkeille ja/tai kulje mukana vaikka koko kiertue!

---

Mallusjoen takinkääntöviikkojen rakennustalkoot pidetään to 26.7. klo 18 seuratalolla. Kaikkia tarvitaan! Mallusjoen ns.

---

Orimattilan seurakunnan kesäillan laulut Mallusjoen lepokodin rannassa su 15.7. klo 18.

---

Olethan muistanut ilmoittautua Takinkääntöviikolle kioskiin, tiskin taakse tai järjestyksenvalvojaksi? Nyt vielä ehdit ilmoittautua:


Kioskin myyjiksi pestataan innokkaita 10-17 - vuotiaita. Ilmoittaudu  Herlevin Jonnalle, puh. 0400-239073

Tiskin taakse ilmoittautumiset Anni Kiviselle, puh. 040-8247272 tai anni.kivinen@mallusjoki.fi

Järjestyksenvalvojaksi haluava ilmoittaudu puhelimitse Niklanderin Jormalle 041-4453801 tai jorma.niklander@phnet.fi

---

Orimattilan seurakunnan juhannusjuhla Mallusjoen leirikodilla pe 22.6. klo 18 osoitteessa Mallusjoentie 385 B. Orimattilan seurakuntakodilta keskustasta klo 17.30 edestakainen bussikuljetus.

---

Orimattilan iltarastit Mallusjoella ma 18.6. klo 17 alkaen.

Suunnistus sopii kaikille - nyt koko sukukunta kokeilemaan ja reippailemaan metsään. Eritasoisia reittejä. Lisätietoja paikallislehdestä.

---

Orimattila laulaa ja soi- viikolla voi nähdä Järvikunnasta tuttuja esiintyjiä. Mm. ti 12.6. klo 18 .30 jälkeen Kehräämöllä esiintyy Mallusjoen kansantanssijat, to 14.6. esiintyy mm. Kuusistot

---

Vaarallisten jätteiden ja metalliromujen keräys Mallusjoen seuratalolla ke 13.6. klo 17.30-18. Ole ajoissa paikalla. Lisätietoja paikallislehdestä.

---

Orimattilan iltarastit Sammalistossa   ma 11.6. klo 17-.

Suunnistus sopii kaikille - nyt koko sukukunta kokeilemaan ja reippailemaan metsään. Eritasoisia reittejä. Lisätietoja paikallislehdestä.

---

Maukolanrannan picnic -talkoot

su 10.6. klo 14.00 alkaen. Ota mukaan harava, vesuri, hanskat ja piknik-tarpeet ja jätä auto kyläkioskille. Palkaksi kahvi/jäätelö kioskilla. Tervetuloa!

järj. Kyläjohtokunta

---

Tary Nymanin ja Kaj Chydeniuksen konsertti Sydämeni Laulu

Karkkulan seurantalolla la 9.6. klo 18.

---

Orimattilan taidemuseossa Äkkisyvää ja valoa -kesänäyttely, jossa mm. kuvanveistäjä Virpi Kannon töitä. Avoinna 8.6.-26.8. ti-su klo 12-18. Avajaiset 7.6. Tervetuloa!

---

Kyläkioskilla Mummuparkki keskiviikkoisin klo 14 -

lapsia kaitsevat mummut hoitavat lasten viihdyttämisen, kun vanhemmat nauttivat kioskin antimista.


Kyläkioskilla puikko ja koukku  - toimintaa tiistaisin klo 14 -

halukkaille opetetaan helppoja virkkaus . ym. käsitöitä.

---

4H:n perinteinen lannoite -ja siemensäkkikeräys 4.-22.6. 2012 Mallusjoen seuratalon pihalla osoitteessa seuratalontie 37. Lisätietoja:

http://ampu.4h.fi/

---

Tervetuloa vanhat konkarit ja uudet kasvot mukaan viihtymään yhteisen tekemisen pariin.  Ilmoittaudu Takinkääntöviikon tiskin taakse tai järjestyksenvalvojaksi iltavastaaville suoraan:

Su 29.7.: Niina Martelin 040-5762579 niina.martelin@mallusjoki.fi


Ma 30.7.: Eine Kyllönen 045-2310611


Ti 31.7.: Jorma Niklander 041-4453801 jorma.niklander@phnet.fi


Ke 1.8.: Sirkku Kyrö 050-3098259 siku@makelantila.com


To 2.8.: Aulikki Härkönen 050-4444913 aulikki.harkonen@evl.fi


Pe 3.8.: Mika Lampinen 050-1598 jonne@jonne.fi


La 4.8.: Pekka Katajarinne 040-7170796 pekka.katajarinne@gmail.com

---

Kylälehti ilmestyy - seuraa postiasi tai lue sivulta ’Kylälehti’.

---

Jalkapalloa Selventien nurmikentällä sunnuntaisin klo 18-20. Mukaan pelaamaan saa tulla aikuiset ja nuoret. Tervetuloa!

---

Todistukset jaetaan Karkkulan koulussa lauantaina 2.6.2012 klo 8.15-9 ja Mallusjoen koulussa lauantaina klo 8.30-9.

---

Koululaisten kevätkirkko pe 1.6.2012 koulupäivän aikana välillä 8-13.


Järvikunnan koulujen yhteinen kevätjuhla to 31.5.2012 klo 18 alkaen Mallusjoen seuratalolla osoitteessa Seurantalontie 37. Tervetuloa!

---

Järvikunnan koulujen kevätjuhlaharjoitukset ke 30. ja to 31.5 Mallusjoen seuratalolla klo 9-13.

---

Karkkulan koulun kevätretki Tampereelle ma 28.5. klo 8.45-20.

---

Mallusjoen koululaisten vintinsiivous -palkintoretki kotieläinpuistoon pe 25.5. klo 10.30-13.

---

Kaikki joukolla mukaan!

Mallusjoen seuratalon siivoustalkoot

torstaina 24.5. klo: 18.00

Talkoiden jälkeen Nuoriseura kiittää jokaista siivoukseen osallistunutta tarjoamalla juoman kioskilla. Tervetuloa! Järj. Nuorisoseura

---

Ke 23.5. klo 11.15-13 Mallusjoen koulun 3. lk:n

tutustuminen Karkkulan kouluun.

---

17.-18.5. helatorstaivapaa

---

Koulujenväliset urheilukilpailut ke16.5. klo 9.00-12.30. Mallusjoen koulu osallistuu kokonaan. 

---

Karkkulan koulun piha-alueen siivoustalkoot tiistaina 15.5. klo 18. Tervetuloa!

Järj. Karkkulan kyläjohtokunta

---

Mallusjoen koulun vintin tyhjennystalkoot tulossa la 21.4.klo 10. Ideana on tyhjentää vintti palokuormasta.

Järjestäjänä Mallusjoen kyläjohtokunta.

---

Mallusjoen kansantanssijat kansantanssikonsertti Jokivarren koululla Orimattilassa 18.3. klo 15.

Liput 104/5 €. Kahvia, pullaa, arpajaiset.

---

Mallusjoen näyttämön Pessi, Illusia, Bombus ja co -näytelmän ensi-ilta Mallusjoen seuratalolla 24.2. klo 19.

Toinen esitys Mallusjoella 18.3. klo 16.

---

Mallusjoen seudun latukartta löytyy nyt sivulta Harrastuksia.

---

Kaikille Järvikunnan alueen asukkaille avoin KYLÄKOKOUS Mallusjoen seuratalolla su 12.2. klo 18. Aiheena Järvikunnan päiväkoti - ja kouluhanke.

Tilaisuuden järjestää Pro Annasenmäki -liike.

Tervetuloa!

---

Kylälehti ilmestyy viikolla kuusi.

---

Kouluun, esikouluun ja iltapäiväkerhoon ilmoittautuminen

Vuonna 2005 syntyneiden lasten Ilmoittautuminen Mallusjoen kouluun on ke 8.2. klo 9.00-15.00. Samalla saa neuvoja iltapäivätoiminnan hakuun, johon pitää hakea viim. 4.5.. 

Esiopetukseen, joka järjestetään Päiväkoti Kuperkeikassa, hakuaika on koko helmikuun. Lomakkeen voi täyttää myös www.orimattila.fi.

---

Presidentinvaalin 2. äänestyskierros Mallusjoen koululla osoitteessa Mallusjoentie 195  su 5.2. klo 9.00-20.00.

---

Jääkiekkoa pelataan Karkkulan koulun kentällä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 18-20. Sopii nuorille ja aikuisille.

---

Presidentinvaalin 1. äänestyskierros Mallusjoen koululla osoitteessa Mallusjoentie 195  su 22.1. klo 9.00-20.00.

---

1-3. -luokkalaisten Kerho aloittaa toimintansa 18.1. klo 17.30-18.30 Mallusjoen seuratalolla. Vetäjinä Jenni Uotila ja Erica Riihelä. Tervetuloa!

---

Kevätlukukausi Orimattilan kouluissa alkaa ke 4.1.2012: Mallusjoella klo 9.00 ja Karkkulassa klo 8.45. Koulubussi kulkee normaalisti.

---

2012  ^

---

Koulujen lukukausi päättyy 22.12. puuron ja todistusten merkeissä: Mallusjoella klo 8.30-9.15 Karkkulan koululla klo 8.45-9.30.

---

Mallusjoen ja Karkkulan koulujen yhteinen joulujuhla Mallusjoen seuratalolla ma 19.12.2011 klo 18.30.

---

Mallusjoen ala-asteen itsenäisyyspäiväjuhla Mallusjoen seuratalolla 5.12.2011 koulupäivän aikana.

---

Mallusjoen metsästysseuran hirvipeijaiset Mallusjoen seuratalolla la 12.11.2011.

---

 

Ajankohtaista ja tulevaa

Huom! Myöhäisin ylinnä - selaa alasäin. tapahtumista tulee sitä mukaa, kun niistä saa vihiä. Ilmoita tapahtumasta : jonne@jonne.fi

Muistathan aina välillä päivittää selaintasi osoiterivin nuolesta